24 mai 2009

Les coquelicots - Frumusete efemera

O simpla floare de mac si un simplu cuvant care te fac sa reflecti asupra vietii, asupra timpului... Efemer! Efemeri noi, la fel ca si ele...
O viata efemera. Doar una, insesizabila si incomensurabila.
Ne nastem, traim, iubim si...murim; se intamapla fara voia noatra. Masuram timpul vietii in ani, luni, saptamani, zile, ore, minute, secunde... De ce? Sa ne putem bucuram de fiecare clipa...ca la sfarsitul vietii sa putem spune:"Am trait din plin". Sa savuram fiecare rasarit de soare si fiecare apus asa cum a fost primul pe care l-am vazut in viata noastra, sau ultimul, si sa nu facem diferenta intre ele . Dar viata trebuie neaparat masurata intra rasarit si apus? Da. Rasaritul in ficare zi sa ne umple de speranta, sa traim ziua din plin, iar apusul sa fie un nou rasarit. Si in zilele cu nori? Trebuie sa reflectam la ce am pierdut, in ziua senina, si sa invatam sa nu ratam nici o secunda din viata.
Dar florile de mac, cum isi masoara ele timpul? Cred ca in "ani de flori". In "ani de flori"...noi...suntem nemuritori. Cum percep ele timpul? Dimineata se nasc, traiesc, iubesc...iar seara...mor, si ele. Se bucura de un rasarit de soare...si de un apus, dar doar de un singur rasarit si de un singur apus. Si daca soarele este acoperit de nori? Atunci ele cresc la fel de frumose, la fel de suave si gingase...ignorand cortina de fier a norilor. Sa invatam si noi de la florile de mac.
Poate si noi suntem la fel...viata este ca un cer insorit pe care trece ritmic cate un grup de nori , ce ne intuneca sau ne lumineaza, si noi credem ca e apus sau rasarit. Atunci intre rasarit si apus, intre timpul cum il vedem noi si "anii de flori" nu e nici o diferenta...pentru ca totul se naste si moare in fiecare clipa, precum frumusetea efemera a florilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos surprinse aceste flori seducatoare... . Felicitari!

Cristian Ion spunea...

foarte frumoase fotografii ai pe aici ... felicitari, tine-o tot asa